Çekmeköy Belediyesi, Çamlık Millet Bahçesi’ni hizmete açıyor

Vatandaşların doğada keyifli vakit geçirebileceği, ilçenin yeni yaşam alanı olacak Çamlık Millet Bahçesi’nde çalışmalar büyük oranda tamamlandı.

Yakın zamanda açılması planlanan millet bahçesi içerisinde; yürüyüş yolları, sosyal tesis, millet kütüphanesi, seyir terası, ahşap bağlantı yolları, dinlenme ve piknik alanları, yağmur için korunaklı oturma alanları, terapi bahçeleri, meyve ağaçları, kokulu bitkileri çocuk oyun alanları, hayvanlar için özel alanlar, fitness alanları ve gençlerin merakla beklediği kaykay pisti yer alıyor.

Bölgeye nefes aldıracak proje hizmete açıldığında Çekmeköy’e yeni bir sosyal donatı alanı kazandırılmış olacak.

Ayrıca Çamlık Millet Bahçesi; Çamlık Tel Boyu, Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı ve Mimar Sinan Spor Kompleksi’yle de bağlantı yolları ile birbirine entegre edilecek.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Çok yakın zamanda ilçemize yeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Çamlık Mahallemizde inşa ettiğimiz Çamlık Millet Bahçesi’yle; yeşili, spor alanlarını, sosyal donatı alanlarını tek bir noktada topladık.

Çalışmaların sonucunda, Çekmeköylü hemşehrilerimizin severek vakit geçirebileceği muazzam bir mekan ortaya çıktı. Ayrıca gençlerimizin bizlerden sıklıkla talep ettiği kaykay pistini de burada inşa ettik. Yeni millet bahçemizin ilçemize ve İstanbul’a hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.