Başkan Özer: Esenyurt’a haksızlık yapılmış

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu.

İlçede hayata geçirmeyi planladıkları proje ve yatırımlara dair açıklamalarda bulunan Özer, “Yıllardır Esenyurt’a haksızlık yapılmış” dedi.

Başkan Özer’in açıklamaları şu şekilde:

“Bir proje havuzu oluşturacağız. Öncelik sırasına göre öne alarak peyderpey hayata geçireceğiz. Ayrıca bu projeleri o hedeflere ulaştıracak kadroları oluşturacağız.

Bizim sosyal belediyeciliğe önem vermemiz lazım. Aç insan, kızgın insandır. Bu insanları görmezden gelemezsiniz.

Nüfusumuzun yüzde 15’i emekli ama emeklilerle ilgili hiçbir şey yapılmamış. Hükümet zaten bir şey yapmıyor. Sırf emeklilerle ilgili bir miting yaptım. On tane proje açıkladım. Örneğin emeklilerin kendi hayatlarını idame edebilecekleri yaşam alanları yapacağız. Yaşlılarımıza geriatri merkezleri yapmayı planlıyoruz.

Kadınlar bizim için son derece önemli. Esenyurt kadınla var olacak diyoruz.

“Bir Matematik Köyü projem var. Benim idealim şu; burada neden bir silikon vadisi olmasın? Çünkü 3 bin tane fabrikamız var. Çok iyi yetişmiş bir insan gücü var.

Bu güçlü yanımızı geliştirdiğimiz ve oradaki üretimi tabana da yaydığımız takdirde Esenyurt’taki yoksulluğu giderebiliriz.

Çocuklarımız 60 kişilik sınıflarda okuyor. Ben bir eğitmenim. 60 kişilik sınıflarda bir şey çıkmaz. Koca Esenyurt’ta bir tek devlet hastanesi var. Bugüne kadar yöneticiler yatmış mı?

İnsan kaynaklarını geliştirmediğiniz sürece bir yere gelemezsiniz. Çağımız kalkınma çağı. İnsanı değiştirmenin, dönüştürmenin yolu eğitimdir.”