Kartal’da kimsesiz çocuklara yönelik etkinlik

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü, Yakacık Hatice Abbas Halim Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar için yüzlerini gülümseten anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Kendileri için hazırlanan spor parkurunda birbirleriyle birinci olmak için yarışan çocuklar, müzik dinletisi ve gün boyu süren çeşitli etkinliklerle de keyifli vakit geçirdi.

Kreş Müdürlüğü son olarak Yakacık Hatice Abbas Halim Çocuk Evleri bahçesinde yer alan futbol sahasını kullanarak çocukların yarışabileceği bir parkur hazırladı ve unutulmaz bir gün geçirecekleri etkinliği organize etti.

Yarış parkurunda ter döken çocukların birbirleriyle yarışırkenki heyecanı ise görülmeye değerdi.

Yarışın tamamlanmasının ardından Kreş Müdürlüğü personeli, yorgunluklarını dinlenerek atmak isteyen çocuklar için Neriman Sami Türkdoğan Aşevi’nde hazırlanan yemekleri çocuklara ikram etti.

Yemeklerini yerken dinlenen çocuklar daha sonra kendileri için hazırlanan müzik dinletisine katıldı. Sevdikleri müziklerle ruhlarını doyuran çocuklar için çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

Gün boyu süren etkinliklerin ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars tarafından parkurda yarışan çocuklara, madalyaları verilerek satranç seti hediye edildi. Madalyasını alan çocuklar, dilek ağacına gelerek dileklerini yazdı.