Kılıçdaroğlu Nilüfer Tatar’ı ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nilüfer Tatar’ı Ataşehir’deki evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede büyük adaletsizliklerin yaşandığını hepimiz biliyoruz ve bu adaletsizliklerin bir şekliyle giderilmesi lazım. Bir haksızlık var mı? Evet bir haksızlık var. Aile acıları hala yaşıyor mu? Evet, aile acıları hala yaşıyor. Ergenekon-Balyoz kumpaslarıyla çok sayıda askerimiz gözaltına alındı. Büyük acılar yaşandı. Aileleri büyük acılar yaşadılar ve bu acıları hala devam ediyor. Devletimizin askerimizle önce bir helalleşmesi lazım. Yapılan hataları bir şekliyle telafi etmesi lazım. Bu acıları çektirenleri, devletin kadrolarına kimler yerleştirdi, bunun da bilinmesi lazım. Devletin kadrolarına yerleştirenler, acaba bugün bir vicdan azabı çekiyorlar mı? Bunu da oturup kendi vicdanlarında sorgulamaları lazım. Daha da önemlisi bunlar hala aramızda geziyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Milletime söz veriyorum; bu acıları çektirenlerin burunlarından fitil fitil getireceğiz. Yeter artık diyoruz. Bu ülke bu kadar acılara niye katlansın? Ülkeyi yönetenler acı üretmemeli. Ülkeyi yönetenler bu ülkeye sevgiyi, hoşgörüyü getirmeli. Eğer biz bunu yapabilirsek, ki yapacağız, yapmakta kararlıyız. Bir şekliyle bu sorunu çözeceğiz. Askerimizle de oturacağız, helalleşeceğiz.”

Kılıçdaroğlu, daha sonra önceki gün son yolculuğuna uğurlanan Gazeteci Yazar Aydın Engin’in İstanbul Beşiktaş’ta yaşayan eşi Oya Baydar’ı ziyaret ederek başsağlığı diledi.