Silivri’de Kadıköy Mahalle Evi açıldı

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Kadıköy Mahalle Evi için düzenlenen açılış törenine katıldı. Silivri Belediyesine ait olan bina, düzenlenerek Mahalle Evine dönüştürüldü.

Hizmete açılan Mahalle Evi ile Kadıköy Mahallesi’nde yaşayan kadınlar hem el becerilerini geliştirebilecekleri hem de el emeği göz nuru ürünler üretebilecekleri farklı branşlarda eğitimler alacak.

Yılmaz, “Biz göreve başlamadan önce bir sloganımız ve bir söylemimiz vardı; ‘Silivri yalnızca merkezinden, çarşısından ve sahilinden ibaret değildir’ dedik. Göreve gelir gelmez kolları sıvayarak unutulan, görmezden gelinen köylerde yapılmayanları nasıl yaparız diyerek çalışmalarımıza başladık.

Çocuklarımız ve gençlerimizin iyi eğitilmesi, spor yapmaları, araştırmalar yapmaları, kültür ve sanatla buluşmaları için birçok projeyi hayata geçirdik. Kütüphanesi, tiyatro salonu ve bilgisayar salonu olmayan köy okulu kalmayacak diyerek köy okullarımızı tiyatro salonu, bilgisayar salonu ve kütüphanelerle donattık.

Yetmedi bütün okullarımızın tuvaletlerini merkezde yer alan kolejlerin tuvaletleri gibi hijyen hale getirdik. Okullarımızın bakım ve onarım çalışmalarını yaparak hizmetlerimizle çocuklarımızın okullara koşa koşa gitmesini arzu ettik.

Silivri Belediyesi olarak el ele, gönül gönüle, omuz omuza yeni hikâyeler yazmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.