Sultangazi Belediyesi’ne ‘Genç İstihdam’ Proje Ödülü

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Gençlik Projesi yarışmasının ödülleri AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca Ankara Millet Bahçesi’nde düzenlenen Tam Bana Göre Festivali’nin açılışında sahiplerini buldu. Konser, dans, söyleşi gibi etkinliklerin yer aldığı festivale Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

ÖDÜLÜ BAŞKAN DURSUN ALDI

Kültür, sanat, yayıncılık, eğitim ve spor kategorisinde yarışan Sultangazi Belediyesi, Genç İstihdam projesi ile ödüle layık görüldü. Ödülü Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin elinden aldı.

‘SULTANGAZİ GENÇ İSTİHDAM PROJESİ’

Öğrenciler lise ve üniversite sınavlarına Sultangazi Eğitime Destek Akademisi (SEDA) ile hazırlanıyor.Malkoçoğlu, Habipler, Yayla, Cumhuriyet ve Uğur Mumcu mahallelerine kazandırılan kitap kafeler ve kütüphanelere gençler istihdam ediliyor. Böylece öğrenciler okul ortamından uzaklaşmadan kendi parasını kazanma imkanı buluyor.

BAŞKAN DURSUN: PROJEMİZ ÖRNEK OLACAK

Başkan Dursun, “Gençlerimize semtlerinde, kendilerini geliştirebilecekleri ve alıştıkları bir ortamda çalışma fırsatı sunuyoruz. Böylece gençler hem özgüvenlerini geliştiriyor, hem iş tecrübesi kazanıyor hem de kendi okul masraflarını çıkartıyor. Şu anda 19 kütüphanemizde 51 üniversite öğrencimiz çalışıyor. Bu sayıyı kısa sürede artırarak hedeflediğimiz noktaya getirmek istiyoruz. Sadece istihdam değil, gençlere mentorluk hizmeti de veriyoruz. Üniversiteye hazırlanan 5000 e yakın gencin mentorluk hizmeti alacağı projemizin gelecek kuşaklara da iyi bir örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.